welkom  |  luisterhuis  |  kleurplaat  |   De winkel van meneer spekjes |  margreet en charles    gastlessen  | contact & links

                  gastlessen

                                                                     
Margreet en Charles lezen en tekenen in Boekhandel Colmschate, Deventer                                                         Geblindoekt tekenen op de St. Sebastianusschool te Hellendoorn

Margreet Strijbosch en Charles Michels verzorgen demonstraties en lessen die inhaken op de boeken van Grijze Tijger, Japie Apekop of van Het geheim van de Witte Dolfijn. Voor verschillende gelegenheden, voor verschillende leeftijden.

- theatervoorstellingen  over Grijze Tijger groep 1, 2, 3

- voorlezen met 'live' tekenen groep 1, 2, 3

- teken- en knutselopdracht groep 1, 2, 3, 4

     Aan de hand van een Grijze Tijger leert zwemmen maken de leerlingen een eigen prentenboekje. Daarvoor nemen wij voorbedrukte pagina’s mee. De prentenpagina’s worden door de kinderen zelf gemaakt en bestaan uit diverse opdrachtjes, zoals het maken van een omslagpagina, een strippagina, zoekplaatjes, inkleuren e.d.

Van tevoren kunnen de kinderen met behulp van de leerkracht alvast een boekomslag maken.

- knutselopdracht groep 2, 3.

      De kinderen maken zelf boekjes m.b.v. simpele druktechnieken (monotype). Zo “drukken” ze in drie plaatjes een heel simpel verhaaltje af. Ze krijgen korte uitleg over het drukproces met voorbeelden van drukproeven van Grijze Tijger..

Van
tevoren kunnen de kinderen met behulp van de leerkracht alvast een boekomslag van karton maken

- zelf een boekje maken groep 3, 4, 5, 6.

     De leerlingen maken hun eigen (miniatuur-)boekje, op dezelfde manier als een echt boek, dat van een drukvel wordt gevouwen: met een omslag, colofon, titelpagina! Daarna schrijven en tekenen de kinderen zelf een kort verhaal met illustraties.

- hoe kom je op ideeën voor het maken van een boek? Groep 5, 6, 7.

      Een dia- of powerpoint-presentatie over thema “inspiratie”. Hoe het maken van reizen, het kijken naar dieren en mensen, het spelen met taal kan leiden tot het maken van boeken, met name de boeken over Japie Apekop.

- power point presentatie over het Geheim van de Witte Dolfijn, over het leven van mensen en beloega's rond de Witte Zee. Groep  6, 7, 8.

 

 

Meer weten? mail naar: info@grijzetijger.nl